En kryddig gryta med god smak!
4 portioner
Ca 500g fläskgrytbitar/skinkstek/fläskfile/kyckling
1 krm salt
1 gul lök
1 röd paprika
3 msk vetemjöl
1 tsk curry
ca 3 msk vatten
1 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1,5dl ananasspad
1 vitlöksklyfta
1 köttbuljongtärning
1 tsk soja
2,5 krm paprikapulver
1 krm svartpeppar
400g ananasringar
1. Strimla paprikan och finhacka löken.
2. Dela grytbitarna i mindre bitar(eller det du valt att använda)
3. Bryn köttet runt om. Salta och tillsätt lök och paprika.Rör om.
4. Pudra över mjöl och curry. Späd med vatten, mjölk, grädde och ananasspad.
5. Blanda i pressad vitlök, buljong, soja och smaka av med kryddorna.
6. Puttra i minst 20 minuter.
7. Skär ananasen i bitar och och blanda i grytan precis innan servering.
Servera med ris och en god sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar