onsdag 25 september 2013

Marockansk kycklinggryta

Äntligen dax för ett nytt recept på bloggen! Smakade riktigt bra! Hittade receptet i ett blad från ICA.

4 portioner

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
600g strimlad kycklingfilè
1 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2,5 dl matlagningsgrädde
2,5 dl grönsaksbuljong/hönsbuljong
1 tsk soja
1 tsk sambal oelek
1 msk honung
1 förp. (400g) kokta kikärter
1/2 citron
2 msk hackad persilja

1. Skala och hacka lök och vitlök.
2. Bryn kycklingen i olja och tillsätt lökhacket.
Krydda. med salt och peppar.
3. Blanda grädde, buljong, soja, sambal oelek och
honung, i en gryta. Lägg i kycklingen.
Låt puttra under lock i ca 10 minuter.
4. Riv skalet av citronen, tillsätt det, persilja
och kikärter i grytan. Låt koka ca 2 minuter.
5. Pressa citronen och tillsätt saften.
6. Smaka av med salt och peppar.
7. Servera med kokt couscous.

Om man önskar kan man toppa med rostad flagad mandel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade