söndag 23 februari 2014

Chili på högrev

Denna söndag ska det bli långkok! Hittade receptet i "Allt om mat". Chilin kan serveras med en citrussallad.

4 personer

800g högrev
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1-2 röda chili(spansk peppar)
2 msk smör
2 tsk mald spiskummin
2 tsk mald koriander
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
2 lagerblad
2 msk tomatpuré
3-4 dl vatten
2 msk konc kalvfond
1/2 tsk salt.

1. Skär köttet i tärningar.
2. Skala och grovhacka löken.
3. Strimla chilin med kärnorna kvar.
4. Bryn köttet i smör i omgångar. Lägg över det i en gryta.
5. Tillsätt lök, vitlök, chili, kryddor och tomatpuré. Stek ca 1 minut.
6. Häll på vatten och kalvfond.
7. Låt puttra under lock på medelvärme minst 3 timmar tills köttet kokat sönder helt.

Servera chilin tillsammans med citrussallad, gräddfil, gärna i ett pitabröd eller med nykokt ris.

Vintips:
Gayda Syrah 2012(4599), Frankrike, 79 kr
Alkhoholfritt:
Nigrum(1925) 0,5%, Sverige, 35 kr(33cl)


Citrussallad

750 g blandade citrusfrukter
1-2 vitlöksklyftor
2 msk grovhackad persilja
1 krm salt
1 krm nymald svartpeppar

1. Skala citrusfrukterna med kniv och skär dem i skinnfria klyftor.
2. Skala och finhacka vitlöken.
3. Blanda citrusfrukterna med vitlök och persilja.
4. Krydda med salt och peppar. Ställ svalt.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade