Musigt! Jordgubbar och flädersaft blir en underbar dessert!
4-6 portioner
1 1/2 liter jordgubbar
3 äggulor
1/2 dl florsocker
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl outspädd flädersaft
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Rensa jordgubbarna och lägg dem på ett ugnssäkert fat.
3. Vispa äggulor och florsocker.
4. Vispa grädden och blanda ner äggsmet och flädersaft.
5. Häll smeten över bären.
6. Gratinera i ugnen 8-10 minuter.(det blir lite såsigt, men smakar mums!)
7. Servera med vaniljglass.
Denna testade vi idag och blev supernöjda! Vår 10-åring fixade den helt själv. Nästa gång ska vi dock ta mer fläder, alternativt "marinera" jordgubbarna i flädersaften före de åker in i ugnen eftersom flädersmaken märktes i "såsen" men jordgubbarna tog överhanden.
SvaraRaderaKul! Bra idé att marinera jordgubbarna! 🍓
SvaraRadera