tisdag 8 april 2014

Fried rice

Ikväll testade vi detta "Kinarecept".

4 portioner ris, gärna basmati

1 rödlök
2 vitlöksklyftor
200g vitkål
200g rökt skivad skinka
150g sockerärtor
2 msk olja
Salt och peppar
2tsk curry
1 tsk japansk soja
3ägg
1lime

1. Koka riset.
2. Skala och finhacka rödlök och vitlök.
3. Finstrimla vitkål, skinka och ev sockerärtorna.
4. Stek lök, vitlök och vitkål i olja i ett par minuter.
5. Salta och peppra.
6. Tillsätt skinka och curry och fräs ytterligare någon minut.
7. Tillsätt ärtorna och låt det bli varmt.
8. Vänd ner riset och fräs runt ett par minuter.
9. Droppa över vinäger och soja.
10. Smaka av med salt och peppar.
11. Knäck äggen direkt i pannan och rör runt tills de stelnat.
12. Skär limen i klyftor och servera till riset.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade