Till 6-8 personer
1 påse med hönökaka med 6 halvor
2 paket bacon, 140g/paket.
2 burkar créme fraiche(ej lätt)
1 purjolök/gul lök
100g färska champinjoner (kan uteslutas)
ca 120g rökt skinka
3-4 dl riven ost
peppar
ev skivad tomat
1. Klipp bacon i mindre bitar. Fräs i stekpanna.
2. Tillsätt hackad lök och skivade champinjoner och låt dem fräsa med.
3. Hacka skinka och krydda med peppar.
4. Tillsätt créme fraîche och den hackade skinkan.
5. Lägg upp två halvor på en plåt(mot varandra, så att det blir en rund kaka)
6. Lägg hälften av fyllningen på första lagret.
7. Lägg på två halvor till och lägg på ett resten av fyllningen och lite av osten.
8. Lägg på de sista halvorna och strö över osten.
9. Man kan ha lite skivade tomater under osten om man önskar.
Grädda i 200grader, 10 minuter.
Servera med sallad om du önskar.
Receptet kan lätt halveras till 3 portioner.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar