Den här potatisgratängen kan förberedas dagen före. Smidigt!
6 portioner
1,5 kg potatis
3 dl vispgrädde
6 dl mjölk
1-2 msk finhackad vitlök
1 msk salt
½ tsk svartpeppar
2-3 dl riven ost
Dagen innan:
Skala och finskiva potatisen.
Finhacka ett par, tre vitlöksklyftor.
Värm grädde, mjölk, vitlök, salt och peppar
i en kastrull. Lägg i potatisen.
Koka svagt tills potatisen mjuknar,
ca 25-35 minuter. Rör om då och då.
Obs! Var försiktigt så att det
inte bränner fast i botten.
Häll potatisen i en smord ugnssäker form.
Låt svalna. Täck med plastfolie och ställ
in formen i kylen.
Dagen därpå:
Sätt ugnen på 175 grader.
Strö över osten och gratinera 35-40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar