söndag 13 november 2011

Krämig potatisgratäng

Den här potatisgratängen kan förberedas dagen före. Smidigt!

6 portioner

1,5 kg potatis
3 dl vispgrädde
6 dl mjölk
1-2 msk finhackad vitlök
1 msk salt
½ tsk svartpeppar
2-3 dl riven ost

Dagen innan:

Skala och finskiva potatisen.
Finhacka ett par, tre vitlöksklyftor.

Värm grädde, mjölk, vitlök, salt och peppar
i en kastrull. Lägg i potatisen.
Koka svagt tills potatisen mjuknar,
ca 25-35 minuter. Rör om då och då.
Obs! Var försiktigt så att det
inte bränner fast i botten.

Häll potatisen i en smord ugnssäker form.
Låt svalna. Täck med plastfolie och ställ
in formen i kylen.


Dagen därpå:
Sätt ugnen på 175 grader.
Strö över osten och gratinera 35-40 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade