söndag 13 november 2011

Rice Crisp-tårta

Perfekt när man är många! Söt och mäktig, men ack så god!

ca 10 portioner

4 äggvitor
3dl socker
3 dl Kellogs Rice Crisp
4 droppar ättika

Vispa äggvitorna riktigt hårt.
Rör i resten av ingredienserna.

Lägg ut på smörad bakpappersklädd plåt.

Grädda mitt i ugnen ca 90 minuter,
100- 125 grader.

Obs! Dra bort bakpappret direkt, annars fastnar det.

Smörkräm:

4 äggulor
1 dl socker
1 dl kaffegrädde
1 msk vetemjöl
100g smör

Lägg alla ingredienserna utom smöret i en kastrull.
Vispa och sjud -ej koka- tills krämen tjocknar.
Tag av från plattan och klicka ned smöret.
Låt krämen kallna.

Dela bottnen på hälften(var försiktig, spricker lätt)
och lägg krämen i emellan. Vispa 3 dl grädde och
bred ovanpå. Dekorera på valfritt sätt.
Jag pudrade över kakao.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade