lördag 19 november 2011

Mjölkchokladpaj

Mmm Marabou. Den här chokladpajen brukar bli ungarnas favorit.
Lättvispad grädde och hallon är gott till.

8-10 bitar

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
2 msk socker
150g kylskåpskallt smör

Fyllning:

300g mjölchoklad
2 ägg
4 äggulor
½ dl socker

Till servering:

Lättvispad grädde och hallon

1. Gör först pajdegen:
Häll mjöl och socker i matberedarens skål.
Tillsätt det kalla smöret i bitar.
Mixa snabbt ihop till en smulig massa
eller använd fingertopparna. Tillsätt
ägget och mixa snabbt ihop degen till en
boll. Låt degen vila i en plastpåse i
ca 1 timme. Kavla eller tryck ut degen
i en pajform med löstagbar kant som
mäter ca 26 cm i diameter. Förgrädda
pajskalet i 200 grader, 5-10 minuter.
2. Smält chokladen över vattenbad
eller i mikrovågsugnen.
3. Vispa ägg, äggulor och socker poröst.
Blanda ner den smälta chokladen i
äggsmeten, lite i taget. Häll
fyllningen i det förgräddade pajskalet.
4. Grädda pajen i mitten av ugnen
i ca 15 minuter. Fyllningen stelnar
ytterligare när pajen kallnar.
Låt pajen kallna och garnera med
hyvlad mörk choklad vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade