söndag 11 mars 2012

Citronkladdkaka

Mums! En underbar variant på den klassiska kladdkakan.
Svärfar Christers citronkladdkaka är en favorit!

Ca 10 bitar

150 g smör
1 st citron
2 st ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1.5 dl vetemjöl

Garnering:
ca 1 msk florsocker
Servering:
ca 5 dl vispgrädde

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Låt svalna.
Smörj en rund form, ca 20 cm i diameter.
Tvätta citronen och riv skalet på ett rivjärn.
Skär citronen mitt itu och pressa ur saften.
Vispa ägg och strösocker till en ljusgul fluffig smet.
Tillsätt vaniljsocker, rivet citronskal och citronsaft.
Blanda till en jämn smet, använd gärna elvispen.
Tillsätt det smälta smöret och vetemjölet.
Blanda till en jämn smet, gärna med elvispen på lägsta hastighet.

Häll smeten i den smorda formen.
Grädda mitt i ugnen i 150°C minst 40 minuter.
Behövs troligen längre tid.
Låt kakan svalna. Pudra över florsocker. Vispa grädden.
Servera kakan ljummen eller kall med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade