söndag 4 mars 2012

Malins knäckebröd

Här kommer ett efterfrågat recept på fröken Malins goda knäckebröd.
Dessa har bakats på hemkunskapen på Ruden!

8 st

250 grader

Ingredienser
2 dl fingervarmt vatten
1 msk olja
1 tsk salt
½ pkt jäst
½ dl blandade fröer, t.ex. linfrön, solrosfrön och sesamfrön
2 ½ dl rågmjöl
2 ½ - 3 dl vetemjöl


Blanda vatten, olja och salt i en skål. Smula ner jästen och rör om.
Tillsätt fröer, rågmjöl och vetemjöl, arbeta degen tills den släpper skålen. Använd gärna elvisp med degkrokar.
Låt jäsa 20 min under bakduk.
Knåda och dela degen i 8 bitar som du formar till bullar, vänd dem sedan i rågmjöl.
Kavla med kruskavel eller kavla och nagga med gaffel.
Gör ev. hål i mitten.
Grädda mitt i ugnen ca 5 min el. tills de fått färg.
Låt svalna på galler utan bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade