Pajskal
200g kavring
50g smör
Dekoration
100g löjrom
Citronskivor
Dillvippor
Fyllning
150g kallrökt lax, finstrimlad
200g skalade räkor, hackade
2 ägg, hackade
2 avokador i små bitar
1 liten rödlök, finhackad
1 dl crème fraîche
3 msk majonäs
1 tsk pressad citron
Salt och peppar
8-10 portioner
Skär kavringen i bitar och fördela brödet till smulor i en matberedare.
Smält smöret smöret och blanda det med brödsmulorna.
Tryck ut blandningen i en pajform, 26-27cm . Ställ kallt.
Blanda lax, räkor, ägg, avokado och lök med crème fraîche och majonäs.
Smaka av med citron, salt och peppar.
Bred ut fyllningen i pajskalet.
Pajen kan gärna stå och mogna några timmar i kylskåpet.
Dekorera med löjrom, citronskivor och dill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar