söndag 17 juni 2012

Kall lax- och räkpaj

Pajskal
200g kavring
50g smör

Dekoration
100g löjrom
Citronskivor
Dillvippor

Fyllning
150g kallrökt lax, finstrimlad
200g skalade räkor, hackade
2 ägg, hackade
2 avokador i små bitar
1 liten rödlök, finhackad
1 dl crème fraîche
3 msk majonäs
1 tsk pressad citron
Salt och peppar

8-10 portioner

Skär kavringen i bitar och fördela brödet till smulor i en matberedare.
Smält smöret smöret och blanda det med brödsmulorna.
Tryck ut blandningen i en pajform, 26-27cm . Ställ kallt.

Blanda lax, räkor, ägg, avokado och lök med crème fraîche och majonäs.
Smaka av med citron, salt och peppar.

Bred ut fyllningen i pajskalet.
Pajen kan gärna stå och mogna några timmar i kylskåpet.

Dekorera med löjrom, citronskivor och dill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade