Trött på vanlig brunsås till köttbullarna? Testa denna currysås!
4 portioner
500g köttfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
1 pressad vitlöksklyfta
1/2-1 dl crème fraîche
Sås:
2 msk margarin
1 tsk curry
2 msk mjöl
3 dl mjölk
2 msk konc kalvfond
1 dl crème fraîche
2 msk mango chutney
1/2-1 krm sambal oelek
Garnering:
1-2 bananer
Curry
1/2-1dl jordnötter
1. Arbeta samman färsen med alla ingredienser.
Forma runda bullar. Ca 12 st stora.
2. Stek köttbullarna gyllene i matfett.
Minska värmen och låt dem eftersteka 3-5 minuter.
3. Smält matfettet till såsen tillsammans med curryn i en kastrull.
Rör ner mjölet. Späd med mjölk och kalvfond.
Låt såsen småkoka under omkörning, ca 3 minuter.
4. Tillsätt crème fraîche , mango chutney och sambal oelek .
Låt såsen koka upp på nytt. Smaka av.
5. Häll såsen över köttbullarna och låt bli genomvarmt.
6. Skala och skiva banan. Stek dem lite i matfett. Strö över lite curry.
Garnera med bananer, jordnötter. Bjud kokt ris och grönsaker till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar