lördag 16 mars 2013

Key lime pie

I dag fick fikagästerna smaka på denna goda paj. Detta är en klassisk amerikansk efterrätt. I det här receptet används Oreokakor istället för Digestive kex.

Ca 8 bitar

1 paket fyllda Oreokakor
50g smör
1 burk kondenserad mjölk, 400g
4 äggulor
3 lime

1. Mixa kakorna och smält smöret.
2. Blanda kaksmulor och smör.
3. Tryck ut blandningen i en pajform med
löstagbar kant, ca 25 cm.
4. Grädda bottnen i 200 grader i ca 5 minuter.
5. Låt svalna.
6. Sänk temperaturen till 150 grader.
7. Häll den kondenserade mjölken i en bunke.
8. Rör ner äggulorna, en i taget och blanda
ordentligt mellan varje gula.
9. Pressa saften ur limerna rör ner i blandningen.
10. Häll smeten i det förgräddade skalet och grädda
i 10-12 minuter. Låt svalna.

Garnera med limeskivor/rivet limeskal. Servera med vispad
grädde om du önskar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade