En god, vegetarisk pastarätt som passar hela familjen!
4-5 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2krm chiliflakes/chilipulver
olivolja
3 burkar skalade tomater á 400g
1 dl vatten
1 kruka basilika (fungerade också med fryst basilika i paket)
1 msk rödvinsvinäger
flingsalt
400g penne
2 bollar mozzarella
2-3 dl riven parmesan ost
1. Skala och hacka lök och vitlök.
2. Fräs med chiliflakes i olivolja
3. Tillsätt tomater och vatten.
4. Låt koka sakta under lock i ca 20 minuter.
5. Mixa till en slät sås.
6. Riv ner basilikabladen och smaka av med vinäger
och salt.
7. Koka pastan.
8. Dela mozzarellan i bitar och blanda med pastan.
9. Blanda pastan med hälften av tomatsåsen och 1 dl av
parmesanosten.
10. Varva ingredienserna i en ugsfast form. Avsluta med ost.
Ugn 200 grader i ca 20 minuter
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar