200g mjölkchoklad med mintkrokant(t ex Fazer )
3 dl vispgrädde
1 dl kesella
50 st Noblesse
1. Bryt mjölchokladen i bitar och smält den
över vattenbad eller i mikron. Låt svalna.
2. Vispa grädden fluffigt. Mät upp kesellan
i en stor bunke. Låt kesellan och vispgrädden
stå i rumstemperatur 30-40 minuter.
3. Rör ner den avsvalnande chokladen i kesellan.
Vänd därefter ner den vispade grädden med
slickepott och rör försiktigt till en fluffig mousse.
Känns moussen lös låt den stå en stund i kylen.
4. Lägg en klick mousse på hälften av chokladplattorna,
lägg ihop resten av plattorna och jämna till kanterna.
Garnera om du vill.
5. Ta fram 5-10 minuter innan servering.
Om du vill ha dem som glassbakelse kan man äta dem direkt.
Mycket gott det också!
Tips när man gör mousse:
Det är viktigt att ingredienserna har samma temperatur
när man blandar ihop dem. Är grädden för kall och den
smälta chokladen för varm, är det lätt att moussen skär sig
och blir grynig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar