lördag 2 mars 2013

Petras glasstårta med blåbär

Mumsig!

8-10 personer

6 ägg
3 dl socker
2 st vaniljstång
8 dl grädde
300g blåbär
Blåbär och hackad choklad till garnering( eller vad du önskar)

1. Dela äggen i gulor och vitor.
2. Vispa gulorna med sockret vitt och pösigt.
3. Halvera vaniljstången och skrapa ur kornen
och blanda med smeten.
4. Vispa äggvitorna och grädden styva var för sig.
5. Vänd ner blåbären i äggsmeten och sedan grädden och vitorna.
6. Häll smeten i en passande form. Jag använde en stor, fyrkantig
plastburk som det varit pepparkakor i(Nyåkers hjärtan 625g).
7. Ställ in i frysen, ta fram ca 30 minuter innan servering så att den är lite halvfryst.

Det går säkert bra att halvera satsen och använda en mindre plastburk. :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade