torsdag 7 mars 2013

Köttfärsrulle

Perfekt bjudmat! Bjöd på detta på gårdagens tjejmiddag. Ursprungsreceptet fick jag av min goa vän Marie! :)

4 portioner

ca 500g köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1 msk kalvfond
1-2 tsk oregano
2 dl riven ost
1 st färdig rulle av smördeg
1 ägg
sesamfrön eller timjan att strö över

Ugn 200 grader.

1. Skala och finhacka lök och vitlök.
2. stek lök och köttfärs i smör.
3. Tillsätt tomatpuré, sambal oelek, kalvfond, oregano,
salt och peppar.
4. Rör ihop så att allt blandas till en ganska fast köttfärsröra.
5. Låt röran kallna.
6. Lägg ut smördegen på ett bakplåtspapper och fördela färsen
mitt på. Strö över osten.
7. Nyp ihop kanterna med varandra så att köttfärsen blir inbakad ordentligt.
8. Pensla rullen med uppvispat ägg och strö över sesamfrön eller timjan.
9. Grädda i ugnen ca 20-30 minuter, tills rullen fått gyllenbrun färg.

Servera med sallad och smaksatt crème fraîche eller tsatsiki.

1 kommentar:

  1. Fungerar filodeg också? Har det hemma just nu.
    Kramar från kvinna i Frankrike ;)

    SvaraRadera

Bloggintresserade