söndag 27 maj 2012

Kerstins kalkonfilé i fransk senapssås

Här kommer ett mycket gott och enkelt recept enligt min kära mor!
Ska bli spännande att testa! :)

4 portioner

500g kalkonfilé(kycklingfilé)
salt och vitpeppar
5 dl kycklingbuljong(två tärningar)
1 msk smör
2 msk vetemjöl
1 dl grädde
2 tsk ljus dijonsenap
2 vitlöksklyftor

1.Tärna kalkonköttet. Stek i matfett, krydda
med salt och peppar.
2. Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjöl
och spä med buljongen.
3. Rör ner grädde och fransk senap. Låt puttra i 5 minuter.
Lägg ner kalkonköttet, pressa i vitlöken och låt
köttet bli genomvarmt.

Servera med ris, nudlar eller potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade