söndag 1 april 2012

Mockaparfait med varm chokladsås

Mumsig efterrätt med varm sås och flingsalt - en perfekt avslutning på middagen.

Ingredienser
4-6 port
4 äggulor
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk snabbkaffepulver
3 dl vispgrädde
Sås:
1 ½ dl vispgrädde
1 msk strösocker
100 g mörk choklad

Till servering:
1 msk krossade kaffebönor
1 tsk flingsalt

Gör så här:

Vispa äggulor, florsocker, vaniljsocker och kaffepulver pösigt.
Vispa grädden tjock och blanda den med äggsmeten.
Häll smeten i en form, ca 1 liter eller i portionsglas. Frys i 4–5 tim.
Låt parfaiten stå i kyl ca 30 min innan servering.

Chokladsås:
Koka upp grädde och socker.
Bryt chokladen i bitar, lägg dem i grädden och låt smälta på svag värme.
Servera parfaiten med varm chokladsås och toppa med kaffekross och flingsalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade