Festligt och gott! :)
4 portioner
12 skivor formfranska
500g räkor med skal
2 ägg
2 dl gräddfil
½ dl lätt majonäs
2 krm salt
1 krm vitpeppar
2 msk finhackad rödlök
1½ dl hackad dill
Garnering:
50-100g löj- eller stenbitsrom
4 citronskivor
dillkvistar
Ta ut rundlar ur bröden, ca 7 cm i diameter.
Skala räkorna, ta undan 12 till servering.
Hacka resten av räkorna.
Hårdkoka äggen.Skala och hacka dem.
Blanda samman gräddfilen med majonäs.
Smaka av med salt och peppar.
Ta undan ca 1/4 av blandningen.
Blanda resten med räk- och ägghack samt lök.
Fördela räkröran på bröden och lägg ihop dem
tre och tre.
Bred resten av blandningen runt om och ovanpå.
Tryk fast rikligt med dill runt kanterna.
Granera med de sparade räkorna, rom, citron och dillkvist.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar