Testade den här söta och läckra desserten på Trettondagsafton.
Mumma! Chokladdesserten är blandning mellan mousse och kräm.
Jag använde vit choklad.
5-6 personer
3 dl vispgrädde
200g vit choklad/mörk choklad
1 st äggula
1,5 msk smör
2 tsk vaniljsocker
1 pkt hallon, 250g, färska eller frysta
Till servering
3 st passionsfrukter(om du önskar)
Några hallon
50g mörk choklad
1. Värm grädden och låt koka i någon minut.
Ta kastrullen från plattan.
2. Bryt chokladen i bitar och rör ner i grädden.
Rör tills chokladen smält.
3.Fortsätt att röra kraftigt och tillsätt äggulan.
4. Rör ner smöret och vaniljsockret.
Fortsätt att röra tills smeten är helt slät.
5. Lägg hallonen i botten på 6 st glas.
Fyll på på med chokladkrämen.
6. Kyl i minst en timme.
7. Den mörka chokladen kan rivas över krämen eller
smältas och ringla den över.
8. Garnera med passionsfrukt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar