Dessert på nyårsafton 2011. Mycket god!
Botten:
150g smör
2 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Topping:
1 dl vispgrädde
50g smör
300g mörk blockchoklad, hackad
Tillagning:
Botten:
Värm ugnen till 175 grader.
Smält smöret, blanda i socker, kakao och vaniljsocker.
Rör ner ett ägg i taget och sist mjölet.
Häll smeten i en smord bröad form med löstagabar kant.
Grädda i ca 15 minuter, kakan ska vara lite lös i mitten.
Låt kakan svalna i formen.
Topping:
Smält smöret och tillsätt grädden, låt koka upp.
Tag av från värmen.
Blanda i hackad blockchoklad.
Bred ovanpå kakan och låt svalna.
Garnera med physalis och silverkulor.
Servera med jordgubbar och vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar