söndag 1 januari 2012

Chokladtryffelkaka med jordgubbar och glass

Dessert på nyårsafton 2011. Mycket god!

Botten:
150g smör
2 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Topping:

1 dl vispgrädde
50g smör
300g mörk blockchoklad, hackad

Tillagning:
Botten:

Värm ugnen till 175 grader.
Smält smöret, blanda i socker, kakao och vaniljsocker.
Rör ner ett ägg i taget och sist mjölet.
Häll smeten i en smord bröad form med löstagabar kant.
Grädda i ca 15 minuter, kakan ska vara lite lös i mitten.
Låt kakan svalna i formen.

Topping:
Smält smöret och tillsätt grädden, låt koka upp.
Tag av från värmen.
Blanda i hackad blockchoklad.
Bred ovanpå kakan och låt svalna.

Garnera med physalis och silverkulor.
Servera med jordgubbar och vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade