4 portioner
Mycket gott med gratinerad blomkål. Gillar du inte tonfisk kan du ta bort den och t ex äta rökt skinka till. :)
1 blomkålshuvud
2 burkar tonfisk i vatten
75g riven ost(17%)
15g färskriven parmesan
Sås:
25g maizena redning för ljusa såser(eller vanligt mjöl)
4,5 dl lättmjölk
1/2 tsk osötad senap
salt och svartpeppar
1. Dela blomkålen i buketter.
2. Koka mjuk i lättsaltat vattnen ca 10 min.
Sås:
3. Vispa ut mjölet i mjölken och låt den koka upp
under omrörning.
4. Smaksätt med senap , salt och peppar.
5. Blanda ner osten.
6. Sätt ugnen på 250 grader.
7. Låt tonfisken rinna av och dela i mindre bitar.
8. Häll av kokvattnet från blomkålen.
9. Lägg blomkålen i en ugnsform och häll över såsen
strö på parmesanosten.
10. Gratinera högt upp i ugnen tills ytan fått fin färg, ca 5 minuter.
Points: 4,5
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar