lördag 12 januari 2013

Kyckling med exotisk smak

4 portioner

4 kycklingfiléer, ca 500g
1 tsk flytande margarin eller olja
1 krossad vitlöksklyfta
1 msk riven färsk ingefära el
 1-2 tsk ingefärspulver
6 torkade tomater i bitar
2 msk mango chutney
2 dl hönsbuljong
2dl matlagningsgrädde
salt, peppar
hackad persilja

1. Skär filéerna i bitar, gärna på längden.
2. Bryn köttet och krydda med salt och peppar.
3. Tillsätt vitlök, ingefära, tomatbitar och chutney.
häll på buljongen och grädden.
4. Låt puttra under lock på svag värme tills köttet
är genomstekt, ca 10-15 minuter.
5. Smaka av såsen.
6. Strö över persilja och servera med kokt potatis/ris
och en blandad sallad.

Points: 4

Receptet kommer från Viktväktarnas "Familjekokboken"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade