4 portioner
4 kycklingfiléer
Salt och peppar
1 msk olja
1 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
1 msk kycklingfond
6 soltorkade tomater i strimlor
1/2 tsk rosmarin
1/2 tsk sambal oelek
10 urkärnade svarta oliver
5 färska basilika blad
1. Blötlägg de soltorkade tomaterna i vatten, ca 20 minuter.
2. Hetta upp oljan i en stekpanna med lock.
3. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och bryn dem.
4. Häll på vatten, grädde och kycklingfond.
5. Tillsätt tomater, rosmarin och sambal oelek.
6. Låt puttra på svag värme under lock, ca 15 minuter.
7. Rör i skivade oliver och hackade basilikablad.
8. Servera med kokt ris eller pasta.
Points: 5,5
Receptet kommer från Viktväktarna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar