torsdag 20 oktober 2011

Hallonmousse med nonstop

En enkel och lyxig efterrätt som inte behöver mer än en timme i kylskåpet.

4 portioner

200g frysta hallon
1,5 msk strösocker
1,5 dl vispgrädde
2 st äggvitor
1 dl nonstop
strössel

1. Tina hallonen och mosa med en gaffel
tillsammans med sockret. Häll grädden
i en skål och vispa tills den är fast. Häll
äggvitorna i en ren skål och vispa till fast skum.
2. Vänd försiktigt(väldigt viktigt!) ner vitorna
 i grädden och sist bärmoset och skeda upp i en skål eller i
små glas.
3. Kyl moussen i kylskåp minst en timme.

Garnera med nonstop och strössel.

Obs! Både grädden och äggvitorna ska vispas riktigt fasta innan du blandar i hallonen.
Vill du ha en fastare mousse kan du ställa den i frysen en stund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade