lördag 15 oktober 2011

Mammas bullar

Detta recept måste ju naturligtvis finnas med på bloggen.

100 bullar

2,8 liter/ca 1,7 kg vetemjöl
1 tsk salt
2 dl socker
100g jäst
250g margarin
1 mjölk

Fyllning

100g margarin
1 dl socker
 kanel eller kardemumma

Pensling
uppvispat ägg

Gör en vetedeg på vanligt sätt. Dela den i 4 delar.
Kavla ut varje deg till en avlång kaka. Bred på
margarinet.
Strö på socker, kanel, eller stött kardemumma.
Rulla ihop till en fast rullen och skär den i
2 cm långa bitar.  Lägg dem i bakformarna.
Låt dem jäsa till knapp dubbel storlek ca 30 min.
Pensla med uppvispat ägg.

Grädda i medelstark ugnsvärme, 225-250 grader 5-7 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade