Enkel och festlig kycklingrätt med pasta och ruccolasås.
Den krämiga ruccolasåsen är supergod och passar
alldeles utmärkt till grillat. Serveras såsen som tillbehör
behöver satsen fördubblas.
4 portioner
4 kycklingfiléer
2 tsk
350g tagliatelle
1 tsk salt
2 krm peppar
1 dl creme fraiche
3 dl ruccolasallad
½ dl riven parmesanost
½ dl pinjenötter
1 vitlöksklyfta
körsbärstomater
1. Sätt ugnen på 200 grader. Krydda
kycklingfiléerna med timjan, salt och peppar.
Lägg i en smord ugnssäker form. Stek i ugn
ca 15 minuter.
2. Koka pastan.
3. Mixa med stavmixer: creme fraiche, rucola,
parmesan, pinjenötter, vitlök. Blanda med
den nykokta pastan( eller servera såsen bredvid).
4. Fördela pastan och kycklingen på ett fat
och dekorera med tomater och resten av
ruccolasalladen.
Smaskigt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar