söndag 4 september 2011

Färsbiff i panna

Jag hittade denna rätt för många år sedan i ett receptblad från Arla. Enkel att göra och den uppskattas av barnen.

4 portioner

400g köttfärs
1 tsk örtsalt
1 krm svartpeppar
1½ msk potatismjöl
1 dl mjölk
1 msk smör
2½-3 dl grädde
1 msk soja

Blanda färsen med örtsalt, peppar, potatismjöl och mjölk.
Bryn smöret i en stor stekpanna, platta ut färsen till en stor biff som täcker hela pannan och stek ca 4 min.
Dela färsen i fyra delar och vänd dem. Stek 4 min. Ta upp biffarna och skölj ur pannan. Häll grädde och soja i stekpannan och rör om. Lägg i biffarna och låt dem puttra i såsen 3-4 min. Servera med kokt potatis och lingonsylt om så önskas.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade