lördag 3 september 2011

Mumsig fläskfilé med ädelsås

En av mina personliga favoriter. Mycket gott med ett glas rött till!

4 portioner

Ca 500g fläskfilé
smör till stekning
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 bit Kvibille gräddädel, ca 150g
1 burk créme fraiche
1 dl vatten

Putsa filén, peppra och bryn runtom i matfettet. Salta.
Lägg filén i en eldfast form. och stek den i ugnen i 200 grader
ca 5 minuter. Smält osten i vattnet i en kastrull och blanda i
créme fraichen. Ta ut filén och skiva den i ca 2 cm tjocka skivor.
Lägg tillbaka köttet i formen och häll över såsen.
Gratinera i ugnen 10-15 minuter och servera med ris eller klyftpotatis.

3 kommentarer:

  1. Vad är väl inte gott med ett glas rött till?! ;)

    SvaraRadera
  2. Kanske möjligtvis kräftor som vi ska äta ikväll! :)

    SvaraRadera
  3. Mmmm, denna rätt har jag receptet på. Fick det efter en middag hos er för flera vår sedan, en maträtt som står sig! Rådagatan var det nog.... :-)

    SvaraRadera

Bloggintresserade