torsdag 29 september 2011

Vitlöksmarinerad kycklingfilé

En uppskattad kycklingrätt som många av våra vänner blivit bjudna på. Kycklingen blir riktigt saftig och god!

ca 6 portioner

6 kycklingfiléer
½ dl soya
1 msk vinäger(vit eller röd)
1 knippe persilja
3-4 vitlöksklyftor
3 dl grädde
1 burk creme fraiche(blå)

Blanda marinaden: soya, vinäger, persilja och pressad vitlök.
Lägg i kycklingfiléerna i en påse/form. Häll marinaden över.
Låt ligga 3-4 timmar.
Lägg filéerna och marinaden i en eldfastform.
Blanda försiktigt ned creme fraichen i grädden.
Häll det över kycklingen och rör om så att det blandas med marinaden.
30 min i ugn 200 grader.

Servera med jasminris och sallad.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade