Muffins blir till efterrätt... Festligt!
4 portioner
Ca 10 stora muffins
100 g smör
2 ägg
2dl strösocker
3 dl mjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Fruktgrädde
250g frysta hallon
250g mango i bitar
2 dl vispgrädde
Smält smöret och låt det svalna lite.
Vispa ägg och socker fluffigt.
Blanda ihop mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker.
Häll i smöret i äggröran. Blanda ner mjölblandningen och rör till en jämn smet.
Klicka smeten i stora muffinsformar eller i en muffinsplåt.
Grädda i 200 grader mitt i ugnen i 12-15 minuter
Fruktgrädden:
Låt hallon och mangobitar tina. Rör försiktigt ihop dem
till en rödgul röra.
Vispa grädden och blanda den med knappt hälften av röran.
Skär av toppen på muffinsen och lägg underdelarna på assietter.
Klicka fruktgrädde på muffinsen och lägg på locket.
Häll resten av röran på tallriken och servera.
Gott, gott i gott, gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar